Propozicije

Na natječaj se mogu prijaviti radovi za centralnu tematsku izložbu Ne radi sam

Radovi mogu biti u bilo kojem od umjetničkih medija. Neovisno o temi, riječ je o izložbi primijenjenog stvaralaštva i dizajna, dakle podrazumijevaju se svi kvalitetni radovi s tog područja. Pravo sudjelovanja na 58. zagrebačkom salonu imaju svi autori i autorske grupe s područja Republike Hrvatske, oni koji su svojim djelovanjem vezani uz Hrvatsku, autori iz inozemstva koji svojim radom odgovore na koncepciju ili su pozvani od kustosa ili Organizacijskog odbora izložbe. Svaki autor i autorska grupa ima pravo prijave i sudjelovanja u svim prostorima održavanja Salona s ukupno najviše 3 (tri) rada. Prijavljuju se radovi nastali razdoblju od 2020. do 2023. godine. Na izložbi se izlažu radovi odabranih, te radovi pozvanih autora. Selekciju radova vrši selektor Salona i Ocjenjivački sud 58. zagrebačkog salona.
Radovi se prijavljuju isključivo online, putem Prijavnice s priloženom odgovarajućom dokumentacijom (specifikacije su navedene u Prijavnici).

Sve prijavljene radove i koncepte pregledat će i odabrati za izlaganje Ocjenjivački sud u sastavu: Silva Kalčić, Iva Körbler, Tihomir Milovac, Ana-Marija (Maša) Poljanec i kustosica Branka Benčić.

Selektor i Ocjenjivački sud imenovan je od Organizacijskog odbora 58. zagrebačkog salona.

Organizacijski odbor čine: Željka Hudolin (Ministarstvo kulture i medija RH), Mirna Rudan Lisak (Gradski ured za kulturu Grada Zagreba), Antonio Grgić (UHA), Vida Meić (HDLU), Upravni odbor ULUPUH-a u sastavu: Ivana Bakal, predsjednica, Iva Körbler, Davor Klarić, potpredsjednici, Anastazija Debelli, Ada Kezić, Antonio Dolić, Janko Belaj, Tatjana Grgurina Vučetić, Dubravko Kuhta, Snježana Pokos Vujec, Sonja Turner Fegić i predsjednik Umjetničkog savjeta ULUPUH-a Lazer Rok Lumezi.
Svi radovi odabrani za izlaganje na Salonu konkuriraju za glavne nagrade Salona. Članovi stručnih tijela Salona kao i njihovi bliski srodnici imaju pravo sudjelovanja na Salonu ali izvan konkurencije za nagrade.

Prijavom na natječaj autori pristaju na uvjete ovog poziva, kao i na javno izlaganje i publiciranje prijavljenih radova kao i njihovih fotografija. Svaki autor garantira vlasništvo na svim pravima za njihovo objavljivanje. Organizacijski odbor Salona zadržava pravo na fotografiranje svih prijavljenih djela, objavljivanje djela i dostavljene grafičke dokumentacije u katalogu Salona te pravo na njihovo korištenje u reklamne i dokumentacijske svrhe bez naknade. Svojom prijavom također svi autori, jednako kao i urednici i kustosi, primaju na znanje i odobravaju da svi ULUPUH-u predani materijali (fotografije i rukopisi) postaju dio bogatog arhiva ULUPUH-a, kojima će se udruga u dobroj vjeri koristiti u promidžbene svrhe, kao i za potrebe stručnih osvrta i recenzija te znanstvenih pregleda. Za prijavu na sva popratna događanja, dodatna pojašnjenja i upute bit će objavljene na Internet stranici 58. zagrebačkog salona, na Internet stranici ULUPUH-a, te putem newslettera.

58. zagrebački salon bit će popraćen katalogom.

Rezultati selekcijskog postupka bit će objavljeni na stranici www.ulupuh.hr i stranici 58. zagrebačkog salona, najkasnije do 10. listopada 2023. godine

Odabrani autori bit će obaviješteni o vremenu i mjestu predaje radova za izložbu. ULUPUH ne preuzima obvezu produkcije i opreme radova, kao niti trošak njihove dostave i povrata. Po završetku Salona autori osobno preuzimaju radove prema obavijesti koju će dobiti od tajnika Salona. Autori su dužni pridržavati se rokova za dostavu odnosno preuzimanje radova, u protivnom ULUPUH kao izvršni organizator 58. zagrebačkog salona neće moći preuzeti odgovornost za njih.
Ocjenjivački sud predlaže, a Organizacijski odbor dodjeljuje nagrade 58. zagrebačkog salona: Veliku nagradu, tri jednakovrijedne nagrade te nagradu za najboljeg mladog autora do 35 godina. Posebnu nagradu dodjeljuje ocjenjivački sud hrvatske sekcije AICA-e u sastavu Boris Greiner, Igor Loinjak i Ivana Meštrov.

Dobitnik Velike nagrade dobiva mogućnost samostalne izložbe na sljedećem Zagrebačkom salonu primijenjenih umjetnosti i dizajna.

Prijavnica

Osoba za kontakt:
Tajnica Salona: Maruša Stamać
e-mail: 58zsulupuh@gmail.com
mobitel: 0919345920